Tijdreisbureau

Ontdek het verleden van Groningen met Elte en Beno Hofman

Bedrijfsuitjes en teamuitjes Groningen

Tijdreisbureau
grungevel4

Origineel bedrijfsuitje in Groningen

Tijdreis 1672 - 'Wie is de Bommen Berend?'

Duik met je collega's in de historie van Groningen en kom alles te weten over Bommen Berend. Wandel langs de prachtige historische gebouwen van Groningen en beantwoord de vragen over de tijd van het rampjaar 1672.

IMG0093A

Ga de strijd aan tegen je collega's en wordt het winnende team van het spel 'Wie is de Bommen Berend?'. Aan het einde van het spel is duidelijk welk team de Bommen Berend is en wie daardoor ‘het beleg’ verloren heeft tijdens het bedrijfsuitje in Groningen. Ook uitermate geschikt voor bedrijven die niet in Groningen gevestigd zijn.

Ga met je collega's terug in de tijd tijdens dit teamuitje!

Het leukste bedrijfsuitje in Groningen

Tijdreis 1672 - 'Wie is de Bommen Berend'? is te reserveren voor groepen vanaf minimaal 10 personen en maximaal 64 personen. De activiteit begint in het Historische Hotel Corps de Garde met een drankje.

Hierna wordt de groep verdeeld in een aantal teams die gedurende het spel verschillende opdrachten moeten uitvoeren en vragen moeten beantwoorden over de tijd van Bommen Berend. Een leuke interactieve stadswandeling geschikt voor alle leeftijden.

Bedrijfsuitje

Bij terugkomst in het Hotel Corps de Garde kan wederom een drankje worden genuttigd en wordt de einduitslag bekend gemaakt. Het spel duurt inclusief de uitleg, de drankjes en het berekenen en bekendmaken van de einduitslag ongeveer 2,5 uur. Een week voorafgaande aan de activiteit ontvangt u nadere informatie per e-mail.

Mochten er vragen zijn of specifieke wensen in vorm van bijvoorbeeld een arrangement stel ze gerust, kijk voor onze contactgegevens bij contact.

Wij hebben een fantastische ochtend gehad met het spel 'Wie is de Bommen Berend?'!

Agentschap Telecom

U krijgt waar voor uw geld!

De kosten bedragen voor groepen van 10 - 15 personen: € 22,50 per persoon.
Groepen boven de 15 personen: € 20,00 per persoon.
Dit is inclusief twee drankjes en BTW.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld het spel te combineren met een vergadering, een lunch of een borrel. In overleg is veel mogelijk, samen komen we er altijd uit en spreken we een prijs af die aan uw en onze wensen voldoet.

Neem hiervoor contact met ons op.

Notenschieten-in-actie

Wist je dat....?

We elk jaar op 28 augustus nog het Gronings Ontzet vieren. We vieren dan dat we in 1672 het beleg van de bisschop van Münster, Bernhard von Galen (Bommen Berend) hebben doorstaan. Elk jaar zijn er volop festiviteiten in de binnenstad van Groningen en wordt de dag afgesloten met groot vuurwerk.

Beno Hofman neemt je mee naar het verleden!

guyotplein-video450px

Ga mee op reis en kom alles te weten over de tijd van Bommen Berend. Na afloop van het bedrijfsuitje in Groningen heb je een leuke en leerzame activiteit gehad en weet je alles over het rampjaar 1672. Versla je collega's en wordt als Rabenhaupt gekroond!

Het beeld van Rabenhaupt

Waarom daar?

In Groningen vieren we elk jaar het Gronings ontzet, beter bekend als Bommen Berend. Maar was Rabenhaupt geen betere naam voor deze feestdag? Rabenhaupt was de succesvolle verdediger van Groningen in 1672 en kreeg daarvoor een beeld naast het Stadhuis in Groningen. Beno Hofman gaat in de volgende video in waarom het beeld daar staat.

Ga mee op reis!

bestemming-1672

Maak de leukste teamfoto en ga op zoek naar het geboortehuis van de held in 1672, Carl von Rabenhaupt. Aan het einde van het spel is duidelijk welk team 'het beleg' heeft verloren en wordt de vraag 'Wie is de Bommen Berend?' beantwoord