Familiedag Groningen
Beleef een spannende en boeiende familiedag in Groningen!
Groningen in de Tweede Wereldoorlog
Een leuke activiteit tijdens de familiedag is de tijdreis 1940-1945. Speur door de straten en steegjes van Groningen op zoek naar de juiste antwoorden. Houdt de telefoon goed in de gaten want hier kan je geheime informatie op krijgen, maar blijf niet te lang aan de lijn want de kans is groot dat je wordt afgeluisterd!
Beleef het gevoel van de Tweede Wereldoorlog tijdens dit interactieve spel in de binnenstad van Groningen. Het team met de meeste punten is de winnaar en kan veilig naar het onderduikadres maar wat is het lot van de andere teams... Boek nu een tijdreis naar 1940-1945 voor de familiedag in Groningen.
Familieuitje in Groningen
'Wie is de Bommen Berend?'
Het Tijdreisbureau brengt je met de Tijdreis 1672 terug naar het verleden. Elk jaar wordt op 28 augustus tijdens het Gronings ontzet gevierd dat Groningen het rampjaar 1672 heeft doorstaan.
Met het interactieve spel 'Wie is de Bommen Berend?' gaan de verschillende teams de strijd tegen elkaar aan. Aan het eind van het spel wordt duidelijk welk team 'het beleg' tijdens de familiedag in Groningen verloren heeft.
Familiedag in Groningen
Ga terug in de tijd!
Een leuke en bovendien leerzame activiteit tijdens het familieuitje in Groningen is de Tijdreis 1940-1945. Met middelen van nu, zoals een draagbare dvd-recorder, een draagbare telefoon en een koffertje met opdrachten, beleef je de tijd van de Tweede Wereldoorlog.
Je gaat naar plekken in de stad waar die tijd voelbaar is en je moet steeds op je hoede zijn........ Welke groep weet de oorlog het beste door te komen en een onderduikadres te vinden.....
Een leuke activiteit tijdens de familiedag in Groningen
Ga op tijdreis met de familie!
Tijdreis 1672 - 'Wie is de Bommen Berend'? en Tijdreis 1940-1945 Groningen in de Tweede Wereldoorlog is voor familie's vanaf minimaal 20 personen en maximaal 48 personen.
De Tijdreis begint en eindigt in het Historische Hotel Corps de Garde of het Noordelijk Scheepvaartmuseum en duurt ongeveer 2 uur. De groep wordt verdeeld in verschillende teams die gedurende het spel lopend door de binnenstad van Groningen opdrachten gaan uitvoeren en vragen beantwoorden over de tijd van toen.
Een leuk spel in de binnenstad van Groningen voor kinderen, maar ook voor opa's en oma's!
Wat mag dat kosten?
Koopje!
De kosten bedragen € 20,00 per persoon.Dit is inclusief een drankje vooraf bij de speluitleg en BTW.
Kinderen onder de 6 jaar: gratis *
* alleen betaling van het drankje
Er lopen verraders door de binnenstad
Laat je niet op de foto zetten!
Pas tijdens de hele tijdreis 1940-1945 op voor verraders en laat je als groepslid of als groep niet op de foto zetten!
Zorg dus dat je uit de buurt blijft van de verraders! En foto’s maken van de verraders mag absoluut niet!
Ontdek de sporen van de Tweede Wereldoorlog
Speur door de straten!
De stad Groningen heeft nog tal van sporen die herinneren aan de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Met Tijdreis 1940-1945 ga je op zoek naar deze sporen en ontdek je dat op vele plekken ze nog zichtbaar zijn.
Wat gebeurde er nou eigenlijk in 1672?
Groningen ontzet door Rabenhaupt
In de zomer van 1672 probeerde de bisschop van Münster, Bernhard von Galen de stad Groningen te overmeesteren. Carl Rabenhaupt werd aangesteld als legeraanvoerder van de stad Groningen. Wekenlang werd de stad beschoten met kogels, zwerfkeien en brandbommen. Daardoor kreeg de Münsterse bisschop de bijnaam ‘Bommen Berend’.
Het plan van Bommen Berend was echter niet helemaal waterdicht. Wegens een gebrek aan rugdekking droop Bommen Berend af met slechts de helft van zijn 24.000 man tellende leger. Deze datum, 28 augustus 1672, werd een van de meest glorieuze dagen uit de geschiedenis van de stad Groningen.