Tijdreisbureau

Ontdek het verleden van Groningen met Elte en Beno Hofman

Schoolexcursie Groningen

Tijdreisbureau

Een schoolreis door de binnenstad van Groningen

Ga mee op tijdreis!

Elk jaar zijn alle leerlingen tijdens het Gronings Ontzet op 28 augustus vrij, maar waarom is dat eigenlijk? Met de tijdreis 1672 gaan de leerlingen terug in de tijd en komen ze alles te weten over de tijd van Bommen Berend.

Wie was Bommen Berend? Waar woonde Rabenhaupt? Bestaat het café Bommen Berend? Op een interactieve manier krijgen de leerlingen een geschiedenisles in spelvorm en nemen ze het in verschillende teams tegen elkaar op.

Actief en leerzaam klassenuitje in Groningen

Dat is tijdreis 1940-1945!

Ga op reis terug in de tijd, naar Groningen in de Tweede Wereldoorlog. Een tijd van onzekerheid, angst en telkens maar op de hoede zijn. Met deze en nog veel meer aspecten krijg je in deze tijdreis te maken. Voor scholieren een interessante manier om het gevoel van de Tweede Wereldoorlog te beleven.

Niet duur!

De kosten voor schoolklassen vanaf 25 leerlingen bedragen € 6,50 p.p. Onder de 25 leerlingen zijn de kosten € 7,50 p.p. (minimale betaling van 20 leerlingen). De kosten zijn inclusief BTW, een glas limonade voor de leerlingen en exclusief entree tot het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Bij afname van meer dan twee schoolklassen kan er in overleg met ons een prijs worden bepaald, neem daarvoor contact met ons op.

Het was een enorm succes, volgend schooljaar gaan de nieuwe groepen 8 zeker weer de tijdreis 1672 beleven!

De Groningse Schoolvereniging

Een interactief schooluitje in Groningen

Spannend spel!

Tijdreis 1672 begint in het Scheepvaartmuseum waar het eerste spannende spel zich afspeelt. Onthoudt bij het Bommenspel goed waar de bommen liggen en stap vooral niet op de bom! De tijdreis 1672 speelt zich vervolgens af in de binnenstad van Groningen. Al lopend wordt aan de hand van een plattegrond de route gevolgd en bij de verschillende locaties langsgegaan.

Vul de juiste antwoorden in en verzamel zoveel mogelijk punten! Elk team krijgt een tijdreiskoffer mee waarin verschillende attributen zitten die tijdens de tijdreis gebruikt kunnen worden. Aan het einde van het spel is duidelijk wie 'het beleg' heeft verloren en wordt de vraag 'Wie is de Bommen Berend?' beantwoord.

Schoolexcursie Groningen naar de Tweede Wereldoorlog

Een uitje om nooit te vergeten!

Tijdreis 1940-1945 speelt zich af in de binnenstad van Groningen. Het enige wat elk team mag meenemen op deze tijdreis is een koffer, maar deze koffer krijg je niet zomaar. De koffer ligt verstopt in het museum en om de juiste plaats te vinden dient eerst de enigma code opgelost te worden!

De leerlingen krijgen te maken met alle facetten van de oorlog, constante angst en onzekerheid en telkens op je hoede zijn. De vragen juist beantwoorden, stiekem foto's maken en nog een heleboel meer is van levensbelang tijdens deze tijdreis. Met uiteindelijk doel om te zorgen dat je als team genoeg punten verzameld om aan het einde van het spel een onderduikadres te krijgen.

Schoolexcursie in Groningen

Hoe gaat het in zijn werk?

De tijdreizen zijn voor alle schoolklassen vanaf groep 5 van de basisschool. Zowel tijdreis 1672 en tijdreis 1940-1945 duren 1,5 uur en beginnen en eindigen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de binnenstad van Groningen. De klas dient voor aanvang van de tijdreis door de docent in te worden gedeeld in groepjes van maximaal 6 leerlingen, elk begeleidt met een docent/ouder.

Het rampjaar 1672 in beeld

Bekijk de video!

› Bekijk de video